Na Slovensku odsoudili soudce za braní úplatků

Slovenští soudci poprvé v historii odsoudili právoplatně svého kolegu za korupci. Okresnímu soudci z Čadce vyměřili trest tři a půl roku vězení za braní úplatků ve výši sto tisíc korun. Téměř stejnou částku musí úplatný soudce zaplatit jako pokutu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudní kladívko

Soudní kladívko | Foto: Comstock Images

Je to zároveň první do konce dotažený případ, kdy korunním svědkem byl nasazený agent, který předání peněz nafilmoval. Video bylo také jedním z hlavním důkazů. Úplatný muž v taláru se snažil vymluvit, že to bylo celé nedorozumění a žádné peníze nežádal.

Tuto obhajobu označil Nejvyšší soud za trapnou, podle něho braní úplatků nebyl žádný exces, ale styl práce. Případ se táhne už pět let a teď musí odsouzený soudce nastoupit trest. Požádal však o odklad, aby mohl v pořádku předat svou soudcovskou agendu.

Ľubomír Smatana, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme