ČSTV bude mít nového předsedu. Kandidáti chtějí změnit jeho image

Český sport se výrazně změní. Bude mít víc peněz i lepší mediální obraz. Alespoň to slibují všichni tři kandidáti, kteří se ucházejí o místo šéfa Českého svazu tělesné výchovy. Ten dosavadní, Vladimír Srb, v sobotu po dvaceti letech končí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Srb z ČSTV

Vladimír Srb z ČSTV | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Právě na Srbovu éru se bude vzpomínat asi nejvíce v souvislosti s výstavbou Sazka Aréna, nynější O2 Arény. Podle reportéra ČRo Ondřeje Suchana právě tento projekt připravil český sport obecně o značné prostředky na několik let dopředu.

„Výstavba a následné splácení výstavby arény byl jeden z pilířů, který se zasadil o snížení oběhu peněz v českém sportu. Srbovi je navíc vyčítáno, že za jeho dvacetileté působení v čele ČSTV se organizace nikterak nemodernizovala a nevydobyla si lepší pozici směrem k politickým sférám,“ řekl Suchan Rádiu Česko.

Přehrát

00:00 / 00:00

ČSTV volí nového předsedu. Téma pro reportéra ČRo Ondřeje Suchana.

Podle Suchana lze od avizované sobotní volby skutečně jistou změnu očekávat. „Lightmotivem kampaní všech tří kandidátů je skutečně změna, a to především ve financování sportu a zlepšení image celé organizace,“ míní Suchan a dodává:

„Mezi kandidáty figuruje současný místopředseda ČSTV Pavel Kořán, bývalý místopředseda Českých radiokomunikací Miroslav Čuřín, který je znám úzkými vazbami na Pavla Teličku, jenž je velkým kritikem současného vedení ČSTV. Posledníkm kandidátem je Stanislav Pešát, který doposavad zastával funkci generálního sekretáře Českého svazu kulturistiky.“

Hlavním problémem je O2 Aréna

Někteří kandidáti se ve svých programech zmiňují právě o revizi kauzy výstavby O2 Arény. Miroslav Čuřín například navrhuje důkladnou revizi všech jednacích procesů, které s výstavbou bezprostředně souviseli a souvisí. Hodlá udělat audit celého projektu a dává k zamyšlení, zda neodvolat vrcholný managementu Sazky.

Oproti tomu Pavel Kořán obhajuje Aleše Hušáka s tím, že jde o osobu na svém místě, respektive, že není podobného člověka se znalostmi z loterijního průmyslu a se srdcem pro sport. Kořán chce celou záležitost nechat být a věnovat se jiným projektům.

Stanislav Pešát navrhuje co nejdříve arénu prodat a dále vyjednávat s městem, potažmo státem o nových prostředcích pro český sport.

Lukáš Vincourek, Ondřej Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme