Kvůli sopce jel Monty Python taxíkem přes celou Evropu

Vulkanický prach nad Evropou změnil plány i řadě známých osobností. Třeba britskému herci Johnu Cleesovi, členovi známé skupiny Monthy Python. Ten se k dopravním problémům postavil stejně statečně jako ke svým televizním skečům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

John Cleese

John Cleese

Cleese se potřeboval dostat z norského Osla domů do Londýna. Když ale zjistil, že žádná letadla nelétají a všechny vlakové i lodní spoje jsou vyprodané, zvolil přesně takové řešení, jaké by si asi vybrali hrdinové Monthy Pythonovských filmů. Tedy nečekané a trochu šílené.

Vytočil příslušné číslo a objednal si taxík. Autem se do Británie jak známo ze Skandinávie dostává poměrně špatně a tak Cleese zavelel taxikáři nabrat nejdřív směr Brusel. Za cestu dlouhou 1500 kilometrů zaplatil v přepočtu asi sto tisíc korun.

Ve skutečnosti to nebyl nijak originální nápad. Taxislužba v Oslu uvádí, že kvůli vulkanickému mraku si lidé berou taxi běžně na cesty třeba do Stockholmu, britský komik ale jel přece jen výrazně dál. Pikantní je i to, že svoje poslední herecké turné sedmdesátiletý Cleese zdůvodňoval finanční tísní, do které se dostal po náročném rozvodu se svou třetí ženou.

Milionový výlet taxíkem si přesto podle svých slov vychutnal. Když sedal do auta, vzpomněl si prý v souvislosti s dopravním kolapsem na jeden vtip: „Víte jak rozesmát pána boha? Řekněte mu prostě, co máte v plánu.“

Igor Maňour, Vojtěch Berger, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme