Francie zažívá víkend nebývalých dopravních komplikací

Dopravu ve Francii nekomplikují jenom uzavřená letiště. Problémy jsou i na železnici a čekají se zácpy na dálnicích. Letiště uzavřená kvůli mraku ze sopky, pokračující stávka na železnici a konec prázdnin v některých krajích. Doprava o víkendu je ve Francii tentokrát pro silné nervy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolona aut. Ilustrační foto.

Kolona aut. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Na francouzských letištích někteří lidé čekají na svůj spoj už třetí den. Letecké společnosti a letištní personál se jim snaží situaci ulehčit, nápor pasažérů je ale obrovský. Pařížská letiště se tak proměnila v kempy.

Ve Francii je kvůli sopečnému mraku 35 letišť mimo provoz. Podle generálního ředitelství civilního letectví zůstanou všechna tři pařížská letiště - Charlese de Gaulla, Orly a Burget uzavřena přinejmenším do dnešní 20. hodiny.

Někteří cestující se snaží zvolit náhradní dopravu vlakem. Společnost Eurostar, provozující rychlovlaky mezi Francií, Velkou Británií a Belgií je zahlcena žádostmi o jízdenky. Žádá cestující, kteří nemají potvrzenou rezervaci, aby zbytečně nechodili na nádraží. Ve Francii navíc už 10. dnem pokračuje protest železničářů a jezdí jen omezený počet vlaků.

Půjčovny aut hlásí nebývalý zájem. Problémy jsou od rána i na dálnicích. Provoz houstne, protože leckde se rodiny s dětmi vracejí z jarních prázdnin.

Jan Pokorný, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme