Na dvanáct set vín mohou ochutnat návštěvníci Vinařských Litoměřic

Když se u nás řekne víno, většině lidí se vybaví jižní Morava. Těm alespoň trochu znalým možná také severní Čechy. Vína z polabských vinic v poslední době překvapují svou kvalitou a severočeské Litoměřice jsou místem jedné z velkých vinařských soutěží.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vinohrad

Vinohrad | Foto: Sanjay Acharya, Creative Commons

Vína z litoměřické podoblasti - žernosecké, roudnické nebo třeba mostecké na sebe v poslední době poutají stále víc pozornosti. Takže se není co divit, že právě v Litoměřicích před osmi lety založili Vinařské Litoměřice - mezinárodní soutěžní výstavu vín. Rok od roku má větší účast.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na víno zve do Litoměřic Veronika Kindlová

„Tento ročník je 586 vzorků z devadesáti šesti vinařství, hodnotilo se sedmdesát čtyři kolekcí a z devíti států,“ říká Jiří Čábelka ředitel soutěže Vinařské Litoměřice. Její vítěz byl vyhlášen už před třemi týdny: stalo se jím Veltlínské zelené, v pozdním sběru, ročník 2009 z vinařství Josefa Dufka.

Nejen tohle víno ale i dalších dvanáct set mohou milovníci vína právě dnes ochutnávat na výstavě v litoměřickém domě kultury. Vedle konzumace se mohou i vzdělat, k výstavě Vinařské Litoměřice už tradičně patří i semináře o víně a zdraví.

Igor Maňour, Veronika Kindlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme