Čínští záchranáři vyprostili sto hodin po zemětřesení živého muže

Čínský prezident osobně dohlíží na záchranné práce v zemětřesením zasažené provincii Čching-chaj. V době, kdy Chu Ťin-tao navštívil tibetskou prefekturu Jü-šu, byl ze sutin zříceného domu po 100 hodinách vytažen živý muž. Při přírodní katastrofě dosud zahynulo více než 1700 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zemětřesení v Číně

zemětřesení v Číně | Zdroj: ČTK

Šedesáti osmiletý muž byl po vyproštění ze sutin domu okamžitě převezen do nemocnice, podle lékařů se nachází ve stabilizovaném stavu. Provizorní zdravotnické zařízení navštívil v rámci své inspekční cesty i prezident Chu Ťin-tao, který kvůli zemětřesení v Jü-šu předčasně ukončil návštěvu Jižní Ameriky.

Do postižené oblasti i nadále proudí humanitární pomoc, kterou přivážejí vojenská i soukromá nákladní auta. Obyvatelé zničených měst a vesnic si totiž i nadále stěžují na nedostatek stanů a základních potravin. Zlepšila se však komunikace mezi záchranáři a raněnými, kterých už je téměř 12 tisíc. S tlumočením jim pomáhají tibetští studenti.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme