Hokejisté Mladé Boleslavi se udrželi v extralize

Hokejisté Mladé Boleslavi si zahrají extraligovu i v příští sezoně. V pátém utkání baráže totiž jasně porazili Chomutov 5:1 a celou sérii vyhráli 4:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejová branka, hokej

hokejová branka, hokej | Foto: Free Stock Photos

BK Mladá Boleslav - KLH Chomutov 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Mladá Boleslav se do vedení dostala ve 14. minutě po individuální akci obránce Jiruše. Z vedení se však domácí radovali jen 50 vteřin, hostující Duda totiž pohotově dorazil Pulpánovu střelu.

Středočechům se však podařilo vstřelit soupeři gól těsně před odchodem do šatny. V přesilové hře se prosadil tečovanou střelou Fabuš, jehož gól musel potvrdit videorozhodčí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokej baráž MLB-CHOM verze.mp3

Ve druhé části byli současně vyloučeni Mikšovič a Tribuncovs a Boleslav přesilovku pět na tři využila. Hanuljaka propálil Sýkora. Stejný hráč se postaral ve 29. minutě také o čtvrtou branku domácích, když potrestal faul Skořepy.

Také další branka domácích padla v přesilovce, Hanuljaka překonal Boháč. A protože se Chomutov kromě několika náznaku rozmíšek na snížení nezmohl, radovala se Boleslav po výhře 5:1 z udržení v nejvyšší hokejové soutěži.

Branky a nahrávky: 14. Jiruš (T. Sýkora, Nouza), 20. Fabuš (Macho), 24. T. Sýkora (Macho, Vrbata), 29. T. Sýkora (Boháč, Nouza), 44. Boháč (T. Sýkora, Nouza) - 15. Duda (Pulpán). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:13. Využití: 4:0. Diváci: 4010. Konečný stav série: 4:1.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Duben - Nouza, T. Sýkora, Boháč - L. Pabiška, Macho, Fabuš - Bahenský, Gajovský, Handlovský - Loskot, Vrbata, Sup. Trenéři: Tlačil a Šejba.

Chomutov: Hanuljak - Bombic, Pulpán, Pavlas, Trefný, Tribuncovs, Brňák, Všetečka - D. Hruška, Duda, Milan Procházka - Eiselt, Skořepa, Trochta - Jíra, Mikšovic, J. Hašek - Jeslínek, Domin, Polanský. Trenéři: Rulík a Petrovka.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme