Rodiče budou moci do školek zapsat i dvouleté děti

Dvouleté děti budou moci navštěvovat mateřské školy. A sice od září 2011. Návrh, který předkládala ministryně školství Miroslava Kopicová, dnes schválila vláda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děti

Děti | Foto: Tomáš Adamec

Zavedení do praxe si ale vyžádá řadu změn. Například bude třeba snížit počet dětí ve třídě a zajistit dostatečný počet kvalifikovaných pedagogů. A nebude to levné. Odhadované roční náklady šplhají až ke dvou miliardám korun ročně.

Premiér Jan Fischer záměr podporuje. „Shoda je na tom, že děti počínaje od dvou let mohou být zařazeni do výchovné péče. Problémy s tím nemají ani spolupracující resorty ministerstvo práce a sociálních věcí, ani paní ministryně zdravotnictví,“ řekl Fischer.

Premiér nicméně zdůraznil, že se jedná o záměr. „Aplikace tohoto rozhodnutí přijde později. Bude vyžadovat ještě analýzy, kterých se zúčastní ministerstva práce a sociálních věcí, zdravotnictví a školství,“ dodal Fischer.

Zbyněk Zykmund, Klára Bílá, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme