Spor o obchvat Znojma bude znovu řešit krajský soud

Krajský soud v Brně se musí znovu zabývat obchvatem Znojma. Nařídil to Nejvyšší správní soud. Důvody zjišťovala redaktorka Zuzana Kopuletá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obchvat

Obchvat | Foto: Sudop.cz

„Nejvíce nám vadí to, že je to rozestavěné a že se to nazývá obchvat. Tato stavba jde pěti zastavěnými částmi města,“ řekla předsedkyně občanského sdružení Obchvat Znojmo Lenka Poláková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předsedkyně občanského sdružení Obchvat Znojmo Lenka Poláková v pořadu Stalo se dnes.

A město podle ní nepotřebuje průtah, jak Poláková nazývá současnou stavbu, ale skutečný obchvat. „Současná stavba dopravu neodvede, protože většina automobilů pojede stejně přes střed města,“ podotkla Poláková.

Aktivisté mimo jiné tvrdili, že podklady pro územní rozhodnutí se liší od územního plánu. Krajský soud ale své rozhodnutí opřel o ministerské stanovisko, podle kterého nedošlo ke změnám, jež by si vyžádaly nové posouzení vlivu na životní prostředí.

Podle Nejvyššího správního soudu se krajský soud měl výhradami aktivistů zabývat mnohem pečlivě. Proto se nyní musí k žalobě vrátit.

Spor o obchvat Znojma trvá už čtrnáct let. Jde přitom o důležitý tah, který využívají turisté při cestě k moři do Chorvatska a Itálie. Denně městem projede až dvaadvacet tisíc aut.

Zuzana Kopuletá, Jan Richter, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme