Zabezpečení na ostravské jednokolejce se bude modernizovat

Po ostravské jednokolejce dva dny nepojedou tramvaje. Výluka začne dnes ráno v 6:00 a skončí ve středu v 18:00. Technici budou vylepšovat automatické zabezpečovací zařízení. Přesně před dvěma roky se na trati linky číslo 5 čelně srazily dvě protijedoucí soupravy. Dopravní podnik Ostrava proto nechal za 12 miliónů korun namontovat moderní systém, který má podobným nehodám zabránit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostravská tramvaj

Ostravská tramvaj | Foto: Dopravní podnik Ostrava

Tramvaj číslo 5, ostravský symbol tragické nehody. Hned po nehodě dopravní podnik slíbil, že na trať namontuje plně automatický systém, který podobným tragédiím zabrání. Vyloučí totiž chybu lidského faktoru. Za rok tam moderní zařízení skutečně bylo.

„Laicky řečeno - pokud se na daném jednokolejném úseku objeví dvě tramvaje, tak toto zařízení vypne proud a tramvaje zastaví,“ říká ředitel Dopravního podniku Ostrava František Kořínek.

V úterý a ve středu tramvaje po jednokolejce nepojedou. Technici budou moderní zařízení ještě vylepšovat. „Doposud měla obsluha tohoto bezpečnostního zařízení přehled o některých pozicích té tramvaje a těmito pracemi bude tato informace doplněna ještě o některé detailnější informace o tom vozidle,“ vysvětluje mluvčí dopravce Miroslav Albrecht.

V době výluky bude tramvajová linka v celé délce nahrazena autobusy.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme