Čína začala s obnovou zemětřesením zničené oblasti

Čína na středu 21. dubna vyhlásila den státního smutku na uctění památky obětí zemětřesení. Počet mrtvých v provincii Čching-chaj už přesáhl dva tisíce. Úřady se nyní zaměřují na obnovu zničené oblasti. Peking v této souvislosti nařídil ředitelům škol, aby znovu zahájili výuku. Při přírodní katastrofě bylo zničeno 20 škol, ve kterých zahynulo nejméně 103 žáků a dvanáct učitelů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zemětřesení v Číně

zemětřesení v Číně | Zdroj: ČTK

Provizorní výuka byla zahájena ve velkých stanech, v každém vždy po 70 žácích. Na některých místech ale vyučování probíhá hned vedle pohřebních obřadů.

Mnohé z dětí ztratily nejméně jednoho z rodičů, po škole se navíc nemají kam vrátit, jejich domy byly srovnány se zemí a teplota v noci klesá pod bod mrazu. Někteří učitelé proto s rozhodnutím Pekingu, že se všechny školy mají znovu otevřít nejpozději do konce dubna, nesouhlasí.

Podle nich totiž děti potřebují mnohem více času, aby se z prožité hrůzy vzpamatovaly. Názory odborníků se v tom ale liší, někteří naopak upřednostňují co nejrychlejší návrat do kolektivu spolužáků.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme