Pražské metro bude jezdit v pátek a sobotu o hodinu déle

Lidé, kteří rádi vyrážejí do hlavního města za kulturou nebo za zábavou, mohou mít radost. Pražské metro totiž bude od července jezdit v pátek a v sobotu až do jedné hodiny ráno. Jak informuje dnešní Mladá fronta Dnes, rozhodlo o tom včera představenstvo Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP).

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražské metro. Ilustrační foto.

Pražské metro. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

“Chceme, aby turisté, ale i občané Prahy měli možnost ve večerních hodinách, zejména o víkendu se dostat domů nejenom taxíkem nebo nočním autobusem, ale že by měli mít možnost dostat se i metrem,“ uvedl pro Rádio Česko šéf představenstva DPP a první místopředseda ODS David Vodrážka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s předsedou představenstva DPP Davidem Vodrážkou (ODS) pro Rádio Česko

Nyní metro končí o půlnoci. Víkendové prodloužení provozu zvýší náklady na provoz podzemní dráhy o 30 až 40 milionů korun ročně, nemělo by však podle Vodrážky vést ke zdražování jízdného.

Vodrážka také odmítl, že by šlo ze strany politiků v představenstvu firmy o předvolební tah, a červencová změna by tak mohla platit jen dočasně.

„My si uděláme po zkušebním provozu kalkulaci, ale přesto jsem přesvědčen, že je to krok správným směrem a že metro takto bude jezdit trvale. Rozhodně Občanská demokratická strana nebude tak která by něco takového chtěla posléze měnit,“ zdůraznil Vodrážka.

Na provoz metra by mělo dohlížet i více strážníků. Představenstvo chce do konce roku posílit jejich počet v jednotce Metro ze současných 210 na 270. Zvažuje také posilování jízdních řádů na trase B ve špičkách pracovního dne. Více spojů by tak jezdilo zřejmě mezi stanicemi Smíchovské nádraží a Českomoravská.

Martin Hromádka, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme