Semifinále LM mezi Interem a Barcelonou čeká bratrský souboj

Fotbalisté Barcelony mají za sebou tisíc kilometrů dlouhou cestu autobusem do Milána a před sebou večerní semifinále Ligy mistrů proti tamnímu Interu. V utkání, které začíná v Miláně ve 20 hodin a 45 minut, si proti sobě zahrají také dva sourozenci z Argentiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů UEFA

Liga mistrů UEFA | Foto: UEFA

Na podzim se oba týmy utkaly ve skupinové fázi a lépe z téhle konfrontace vyšli Katalánci, kteří od Interu ve dvou zápasech nedostali ani jeden gól a doma nad ním 2:0 zvítězili. To byla ale zatím poslední porážka milánského klubu v Lize mistrů.

Barcelona prohrála v tomto ročníku také pouze jednou - doma s Kazaní. Oba semifinalisté si před sezónou vyměnili útočníky Eto´a a Ibrahimoviće, který se na stadion Giuseppeho Meazzy vrací jako host. Hlavní pozornost ale bude upřená na Ibrahimovićova kolegu z barcelonského útoku Messiho, s osmi góly nejlepšího střelce soutěže.

Diego vs. Gabriel: souboj bratrů Militových

Bratři Militovi spolu na trávník nastupovali jako spoluhráči ve španělské Zaragoze. O rok starší Diego patřil v té době k tradičně nejlepším střelcům soutěže. Mladší Gabriel pro změnu gólům jako jeden z nejlepších stoperů v lize zabraňoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bratrský souboj v semifinále LM

To se snaží dokazovat i teď v dresu lídra španělské Primera Division. Měl ale smůlu. Hodně dlouho byl zraněný a z toho důvodu také vynechal oba podzimní zápasy Internu a Barcelony v základní skupině. Dnes už by se ale sourozenci z Buenos Aires na hřišti potkat měli.

Domácí trenér José Mourinho věří, že oba týmy dnes večer nabídnou světu jednu z největších lahůdek této sezóny: „Vyřadili jsme Chelsea. Barcelona zase Arsenal. Takže jsme se společně zasloužili o to, že vypadly dva kluby z Anglie, která v poslední době Lize mistrů dominovala. Je proto logické, že náš vzájemný zápas přitahuje extrémně velkou pozornost," řekl.

Mourinho proto také očekává velký divácký zájem: „Doufám, že se nám na tahle očekávání povede uspokojivě odpovědět a připravit všem, kteří budou náš duel s Barcelonou po celém světě sledovat, nevšední zážitek. Všichni za to cítíme obrovskou odpovědnost."

Jan Kaliba, Jaroslav Plašil, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme