Policie zatýkala kvůli žhářskému útoku v ostravské osadě Bedřiška

Policisté dnes zatýkali v ostravské kolonii Bedřiška. Kriminalisté odvedli všechny obyvatele, kteří žijí naproti domku romské rodiny Dušana Podraného. Právě tam dosud neznámí pachatelé v polovině března hodili zápalnou láhev s vysoce hořlavou tekutinou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Okno

Okno | Foto: Michal Schoffer

Policisté v Bedřišce podle místních zadrželi celkem šest lidí - čtyři dospělé a dva dospívající mladíky.

U výslechu byl také Dušan Podraný, otec rodiny, která se nedávno stala terčem dosud neobjasněného žhářského útoku. Z toho, že policisté odvedli v poutech jeho sousedy, je v šoku:

Přehrát

00:00 / 00:00

Policie zatýkala v osadě Bedřiška. Příspěvek redaktorky Andrey Čánové

„Sebrali sousedku, celý barák vybrali a v poutech je odvezli. Jestli to udělali oni, budou tady mít špatný bydlení. Nemůžu tvrdit, že to udělali zrovna oni; to je rodina, se kterou jsme se nehádali.“

Jak večer potvrdil náměstek krajského policejního ředitele v Ostravě Dalimil Sypták, z šestice zatčených jsou zadržováni už jen tři. Ostatní mohli odejít.

„Protože nebyly zjištěny takové skutečnosti, že se dopustili nějakého trestného činu. Ohledně dalších osob probíhají výslechy; v současné době nemůžeme s ohledem na stav šetření sdělovat bližší informace. Předpokládáme, že tak bude možné učinit zítra v dopoledních hodinách,“ uvedl Sypták.

Neznámí pachatelé prohodili zápalnou láhev s vysoce hořlavou tekutinou oknem do dětského pokoje, kde spala třináctiletá dívka.

Andrea Brtníková, Marika Táborská, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme