Hokejisté Pardubic zdolali Vítkovice. Hašek má titul na dosah

Hokejisté Pardubic míří za ziskem mistrovského titul, ve třetím finále totiž zdolali Vítkovice na jejich ledě 5:2. Už ve čtvrtek se tak mohou Východočeši po pěti letech radovat z extraligového prvenství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubický brankář Dominik Hašek se raduje z vítězství

Pardubický brankář Dominik Hašek se raduje z vítězství | Zdroj: ČTK

Vítkovice Steel - Eaton Pardubice 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Hokejisté Vítkovic šli do vedení zásluhou šikovné akce Francouze Treille, který si objel bránu a skóroval mezi nohy Dominika Haška. Hosté však do konce první části dokázali vývoj utkání otočit. Nejprve překonal Štěpánka bekhendem Buchtele, na kterého pak navázal Pivko.

Ve druhé třetině byli domácí lepším týmem, jenže gól padl opět do jejich sítě. Těsně před odchodem do šaten natáhl od modré čáry Aleš Píša a jeho projektil překvapil nesoustředěného Štěpánka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokej-3.finále-VIT-PCE-verze NOC.mp3

A stejným způsobem vstoupili hosté i do závěrečného dějství, ve 42. minutě ujel obraně Vítkovic Petr Sýkora a ostravský brankář lovil puk zpoza svých zad po čtvrté. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika byli po inkasovaných gólech velmi otřeseni, přesto jim nešla upřít snaha o snížení. Toho se dočkali v 54. minutě, kdy se trefil Petr Vrána.

Závěr utkání odehrály Vítkovice na dvě pětky, Pardubice však pracovaly v defenzivě bezchybně a do prázdné brány při vítkovické power play dokázaly vstřelit Píšou ještě jeden gól. Východočechy tak od vysněného zisku mistrovského titulu dělí jediná výhra.

Branky a nahrávky: 5. Treille (Vrána), 54. Vrána (Ujčík, Barinka) - 9. Buchtele (Kousal, Cetkovský), 14. Pivko (P. Sýkora, Píša), 40. Píša (Pivko), 43. P. Sýkora (Pivko), 58. Píša. Rozhodčí: Hribik, Šindler - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 9496 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Sestavy:
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Rehák, Sičák, Trnka, od 43. navíc Voráček - Burger, Štefanka, Krenželok - Kvapil, Vrána, Treille - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Klimek, Szturc, Selingr - od 43. navíc Strapáč. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Mitchell - Kolář I, Koukal, Rákos - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Zohorna, Pivko - Cetkovský, Kousal, Buchtele.Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme