Skandál kolem zneužívání dětí v Německu se má řešit u kulatého stolu

Jak předcházet případům zneužívání dětí budou řešit účastníci prvního „kulatého stolu “ v Berlíně. Ten svolala spolková vláda a kromě církevních představitelů k němu přizvala i zástupce např. sportovních svazů a dalších organizací. Kulatý stůl je reakcí na případy zneužívání dětí duchovními.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Braniborská brána (Berlín).

Braniborská brána (Berlín). | Foto: Jiří Hošek

Média i církevní kruhy se vzácně shodují v názoru, že atmosféru před prvním zasedáním kulatého stolu výrazně pročistila rezignace kontroverzního augsburského biskupa Mixy.

61 účastníků schůzky má probrat jak pomoc obětem zneužívání, tak i preventivní opatření. Kulatý stůl, který budou řídit tři ministryně spolkové vlády, se rozdělí na dvě pracovní skupiny.

Jedna se zaměří na otázky prevence a informování o palčivém problému. Druhá si vezme na mušku třeba otázku odškodnění obětí sexuálních deliktů. Průběžná zpráva účastníků kulatého stolu se očekává až koncem roku.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme