Pardubice slavily titul

Hokejisté Pardubic po pěti letech znovu slaví mistrovský titul. Východočeši ve čtvrtém finále play-off České pojišťovny vyhráli na vítkovickém ledě v prodloužení 3:2 a v celé sérii zvítězili přesvědčivě 4:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek s pohárem

Dominik Hašek s pohárem | Zdroj: ČTK

Hodiny ukazovaly dvacet minut po jedenadvacáté hodině. Na ledové ploše už vše bylo připraveno k dekorování vítěze letošního ročníku play-off České pojišťovny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mezi hráče vítězných Pardubic zavítal s mikrofonem reportér Pavel Petr

„Mistrem České republiky pro sezonu 2009 - 2010 se stává klub Eaton Pardubice,“ znělo z reproduktorů vítkovické ČEZ Arény v okamžiku, kdy startovala druhá vlna oslav pardubických hokejistů. Samozřejmě už s pohárem určeným pro vítěze extraligy. Nejprve se úřadující šampióni podělili o radost s fanoušky a pak už mířili do šatny.

Zasloužené oslavy

V šatně se ale čekalo, až bude její osazenstvo kompletní. Tedy i s Dominikem Haškem. To proto, aby si také on mohl zazpívat vítězný pokřik.

Samozřejmě šampaňské teklo proudem a všude voněly vítězné doutníky. Jeden z nich si neodepřel ani útočník Petr Sýkora. Jak mu chutnal?
„Tak určitě výborně, jsme rádi, že jsme to dotáhli už tady a že jsme vyhráli!“

V podobném duchu hovořil pár minut po rozhodujícím utkání také další z útočníků Libor Pivko: „To jsou nepopsatelné momenty, pro nás pro všechny je to skvělé. Hlavně, že jsme to ukončila na čtyři zápasy.“

Snad největší radost ale měl z titulu nejmladší v sestavě Východočechů - Jan Buchtele. „V devatenácti být mistr, i když jsem tam naskakoval, nevím, desetkrát za zápas, je prostě nádherný. Musíme si to užívat. Ještě bude bouřlivá cesta.“

Bouřlivá určitě byla. Večeři si pardubičtí hokejisté nechali přinést do autobusu a rychle spěchali za svými fanoušky.

Milan Kopp, Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme