Ekologové požadují rozšíření havarijního cvičení v okolí Temelína

Poblíž jaderné elektrárny Temelín se v poledne zvedne do vzduchu tisícovka balónků. Vypustí je tam ekologičtí aktivisté z Občanské iniciativy pro ochranu životního prostředí a rakouského sdružení Atomstopp Oberösterreich. Balónky ponesou pohlednice s požadavkem na uspořádání rozsáhlého havarijního cvičení v Jižních Čechách a Horním Rakousku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaderná elektrárna Temelín

Jaderná elektrárna Temelín | Foto: ČEZ

Aktivistům vadí, že se havarijní cvičení konají v České republice pouze v zóně havarijního plánování jaderných elektráren, v případě jaderné elektrárny Temelín v okruhu 13 kilometrů

„Byly bychom rádi, aby i obyvatelé ostatních obcí v Jižních Čechách byly na situaci v případě havárie v jaderné elektrárně Temelín nějakým způsobem připraveni,“ říká Pavel Vlček z občanské iniciativy.

Svůj požadavek ale aktivisté zatím posílají jen do vzduchu. Na krajský úřad se s ním chtějí vypravit až zjistí, jak a zda vůbec na něj zareagují občané.

Nálezci balonků s pohlednicemi „Pozdrav z Temelína“ totiž mohou svým podpisem akci podpořit.

Ivan Mls, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme