Senátoři chtějí poplatky za všechny hrací přístroje

Obce by měly mít možnost vybírat poplatky nejen za hrací automaty, ale i za videoterminály a v budoucnu i další nové herní přístroje. Návrh senátora ODS Jaroslava Kubery zabudoval senát do poslanecké novely zákona o podpoře sportu. S touto změnou ho poslal zpět do sněmovny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výherní automaty

Výherní automaty

„Teď je situace taková, že obce si vydaly vyhlášky k omezení hazardu, ty jsou ale bezzubé, protože se týkají jen klasických herních automatů a netýkají se videoterminálů, které povoluje ministerstvo financí. Novela to řeší tak, že jakékoli nové hrací přístroje budou podléhat místním poplatkům,“ vysvětlil Kubera.

Kuberův návrh měl podporu i u levicových poslanců. A přes to, že fakticky vrací do sněmovny původně sociálně demokratický a pak kompromisní návrh zákona, který řeší přítomnost policie na fotbalových stadionech. Podle šéfa senátního klubu ČSSD Petra Víchy, se poslanci shodnou i nad pozměněnou normou.

„Předpokládám, že když se shodli na novele loterijního zákona, shodli se na nosiči, čili novele o podpoře sportu, tak tady to je jednoznačně kladná záležitost, která zrovnoprávňuje všechny typy přístrojů a dává obcím další finanční prostředky, tak by to mělo projít,“ myslí si Vícha.

Igor Maňour, Věra Pfeifferová, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme