Polská vláda pomáhá pozůstalým po obětech leteckého neštěstí

Polsko se snaží maximálně pomoci pozůstalým po obětech letecké katastrofy prezidentského speciálu u Smolenska. Polská vláda dnes schválila mimořádné důchody, které se týkají také dětí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polsko drží smutek

Polsko drží smutek | Zdroj: ČTK

Celkem sedmdesát jedna dětí ztratilo při katastrofě polského letadla jednoho z rodičů. Polská vláda rozhodla, že každé z nich má nárok na mimořádný důchod jako příspěvek na vzdělání.

Děti budou až do věku pětadvaceti let dostávat měsíčně dva tisíce zlotých, v přepočtu zhruba dvanáct tisíc korun. Třem dětem, které jsou postižené, byl důchod přiznán doživotně, oznámil Michal Boni z kanceláře polského premiéra.

Ten také schválil finanční podporu vdovám, které se starají o tři a více dětí. Polská vláda už vyplatila každé rodině, která při katastrofě někoho ztratila, v přepočtu čtvrt milionu korun. Ze státního rozpočtu se pozůstalým také hradila psychologická pomoc nebo náklady spojené s pohřby.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme