Vlaky Student Agency brázdí Děčínskem. Ne však na dlouho

První cestující si v sobotu vyzkouší vlaky, se kterými by chtěla společnost Student Agency provozovat dopravu v regionech. Žluté vlaky vyjedou na trati Děčín - Krupka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žluté vlaky RegioJet

Žluté vlaky RegioJet | Foto: Student Agency

Moderní pronajaté soupravy budou v dalších týdnech vozit cestující v Ústeckém, Olomouckém, Jihomoravském a Plzeňském kraji. Soukromý dopravce v nich loni usiloval o provozování osobní regionální dopravy.

Kraje ale nakonec výběrová řízení nevypsaly a uzavřely desetileté smlouvy s Českými drahami. Majitel Student Agency Radim Jančura chce teď ukázat, že rozjet vlakovou dopravu zvládne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vlak-Jančura.mp3

„Prezentační jízdy děláme proto, aby si lidé v těchto krajích uvědomili, co jim hejtmané vzali. Tohle je jednoduchý regionální vláček evropského typu. Na české poměry vypadá ale neobyčejně," řekl majitel Student Agency Radim Jančura.

„Tento vlak má zapojenou wi-fi technologii, cestující tedy mohou používat internet. Samozřejmostí je klimatizace a nízkopodlažní přístup, to znamená, že lidé s kočárky a s vozíčky bez jakýchkoli problémů nastoupí do vlaku. Tohle všechno je v Evropě naprostý standard,““ uzavřel Radim Jančura.

Tomáš Medek, Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme