Pražská ZOO se může pochlubit už třetím gorilím přírůstkem

V zoologické zahradě v Praze mají další gorilí mládě. Narodilo se kolem desáté dopoledne samici Kijivu. Ta už odchovala samičku Moju a samečka Tatu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gorila Kijivu drží v náručí dvě a půl hodiny staré mládě

Gorila Kijivu drží v náručí dvě a půl hodiny staré mládě | Zdroj: ČTK

Podle ředitele zahrady Miroslava Bobka jsou matka i její potomek v pořádku. Pavilon je ale uzavřený. „Pavilon zůstane určitě uzavřen ještě několik dnů, protože potřebujeme zajistit pro Kijivu, její mládě a celou gorilí skupinu co největší klid, aby se tam nestalo nějaké neštěstí či nehoda,“ uvedl.

Jestli je nový přírůstek samička či sameček, zjistí ošetřovatelé až po určité době. „Pohlaví mláděte neznáme, protože chov je nekontaktní, nelze to určit pouhým pohledem. A určitě ještě hodně dlouho potrvá než se pohlaví třetího pražského i českého gorilího mláděte dozvíme,“ řekl Bobek.

Zatím se neví, jak se nové mládě bude jmenovat. S výběrem jména pomáhají i lidé, kteří idylu gorilí rodiny v pražské zoo sledují v přímém přenosu přes internet.

Jana Zemanová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme