Německo chce bojovat s násilím na fotbalových stadiónech

Nový plán čítající 10 bodů má německému fotbalu pomoci v boji proti násilí na stadiónech a v jejich okolí. Předběžně se na něm dohodli fotbaloví funkcionáři a politici. Reagují tak na poslední výtržnosti fanoušků při zápasech bundesligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mnichovská Allianz Arena

Mnichovská Allianz Arena | Foto: FIFA World Cup

Od příští sezóny se zápasy 1. a 2. bundesligy nebudou hrát ve dnech, kdy jsou policisté vázaní jinými povinnostmi. Typickým příkladem je první květnový den, který tradičně provázejí pouliční násilnosti levicových radikálů.

Plán obsahuje taky možnost uvalit podmínečný trest na recidivisty z řad fanoušků i vznik kodexu cti pro fotbalové příznivce. Účastníci kulatého stolu vůbec nejednali o odstranění míst ke stání v ochozech nebo o prodeji vstupenek na jméno.

Shoda nepanuje ani v otázce převzetí části finančních nákladů na policejní zásahy ze strany klubů. Přítomnost policie na fotbalových zápasech loni německý stát přišla na 100 miliónů eur.

Ministerstvo vnitra eviduje 12 000 velmi problémových fanoušků. 3500 osob dostalo loni zákaz vstupu na stadión.

Jiří Hošek, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme