NHL: Phoenix si díky Čechům vybojoval sedmý zápas s Detroitem

Hokejisté Phoenixu zvládli šesté existenční utkání na ledě Detroitu a po výhře 5:2 určí postupujícího až sedmý zápas. Na vítězství měli velký podíl i čeští hráči, hned čtveřice z nich si připsala v duelu minimálně bod.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejová branka, hokej

hokejová branka, hokej | Foto: Free Stock Photos

Nejvíce z Čechů byli vidět Průcha s Vrbatou, oba získali dva body za gól a přihrávku. Trefa Radima Vrbaty z poloviny utkání byla přitom vítězná, asistencí se na ní podílel i veterán v sestavě Coyotes Robert Lang. Vrbata byl velmi aktivní, na bránu Jimmy Howarda vyslal v průběhu uzápasu celkově sedm střel.

Phoenix se prosazoval hlavně v přesilových hrách, úspěšný byl hned ve třech. V bráně navíc předvedl velmi solidní výkon Ilja Bryzgalov, ruský gólman si připsal 31 zákroků.

Účast ve druhém kole play off si zajistili hokejisté Vancouveru. Ti v šestém duelu přehráli Los Angeles 4:2 a stejným poměrem vyhráli i celou série.

Vítěznou branku vstřelil dvě minuty před koncem třetí části Daniel Sedin, čtvrtý gól pak do prázdné branky při power play Kings přidal Alexandre Burrows.

Západní konference - 6. zápasy:

Los Angeles - Vancouver 2:4 (konečný stav série 2:4)
Detroit - Phoenix 2:5 (stav série 3:3).

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme