Zprávy o pomoci Řecku povzbudily finanční trhy

Finanční trhy příznivě reagují na zprávy o pomoci pro Řecko. Euro v noci na dnešek posilovalo, asijské burzy ráno rostly. Optimismus investorů je ale rezervovaný. Stále více expertů totiž tvrdí, že dohodnutých 45 miliard eur od Evropy a Mezinárodního měnového fondu nebude na záchranu Řecka stačit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obchodování na frankfurtské burze

Obchodování na frankfurtské burze | Foto: AFP

Podle managera Conseq Investment Management Ondřeje Matušky je pomoc Řecku jen jedním z faktorů, které finanční trhy v současné době zajímají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Manager Conseq Investment Management Ondřej Matuška na Rádiu Česko

„Je tady výsledková sezóna velkých firem, jsou tady makroekonomická data z USA a Evropy a také z Číny, odkud přicházejí mimořádně dobrá čísla,“ řekl Matuška.

Nejvýrazněji budou podle něj reagovat aktiva, spadající do podobného hodnocení, tedy vládní dluhopisy zemí, u kterých je také výrazný fiskální problém. „V Evropě to je hlavně Portugalsko, Španělsko, Itálie a Irsko,“ uvedl Matuška.

U domácích aktiv bude reakce výrazně nižší. „Částečný pozitivní dopad může být u růstu akcií, nebude to ale nic dramatického. Možný tlumený dopad může být vidět na kurzu koruny,“ myslí si managera Conseq Investment Management.

Igor Maňour, Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme