Předseda svazu Král: U Hadamczika rozhodly zkušenosti

Dnešní jednání výkonného výboru hokejového svazu uťalo několik týdnů trvající debaty o tom, kdo by mohl být nástupcem Vladimíra Růžičky na postu trenéra české reprezentace. Třebaže kandidátů na tuto funkci bylo zpočátku poměrně dost, ve finále se hledání nejvhodnějšího kandidáta stalo vcelku jednoduchou rovnicí. Volba padla na Aloise Hadamczika, což novinářům oficiálně oznámil předseda svazu Tomáš Král.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSLH

ČSLH

Jaký byl postoj členů výkonného výboru k tomuto návrhu?

„Ten návrh byl předložen jako první a rozhodnutí výkonného výboru bylo vlastně jednohlasné. Jenom jeden člen se zdržel hlasování, takže ten mandát je velmi silný."

Mohl byste definovat argumenty, které rozhodly ve prospěch zkušeného trenéra?

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda svazu Král: U Hadamczika rozhodly zkušenosti

„Byla to hlavně právě ta zkušenost, kdy opakovaně prokázal, že je úspěšný. Dokázal to i letos v extralize, kde po dlouhých letech dovedl Vítkovice do finále. Takže to byla právě ta jeho zkušenost a fakt, že má opakovaně výsledky."

Vy jste při setkání s novináři věnoval velkou pozornost také trenérům mládežnických výběrů. Takže otázka nestojí tak, že s novým trenérem u seniorského áčka bude za rok, za dva všechno zase dobré…

„Tak to samozřejmě rozhodně nevidím. Myslím si, že máme i v současné době u národního týmy velmi kvalitní trenéry, to je bez diskusí. Kdybych si se změnou trenéra myslel, že budeme okamžitě vozit medaile, tak to by bylo příliš jednoduché. Takže si myslím, že je to součást nového celkového trendu ve sportovní výchově v rámci Českého svazu ledního hokeje. K tomu patří i příchod Slavomíra Lenera a celá nová koncepce výchovy hráčů. Bez toho bychom se nemohli pohnout dát."

Do kdy by měl nový trenér dát dohromady realizační tým?

„Do čtrnácti dnů."

Léčba neduhů může opravdu trvat delší dobu. Nakonec je tu také jedna věc, která vás asi znepokojuje, a to je docela velký počet omluvenek hráčů, kteří mohli jet na světový šampionát…

„Nemyslím si, že je to účelové. Vím od trenérů i samotných hráčů, že to je způsobené zraněními a zdravotním stavem hráčů, takže si ani neumím představit, že by za tím mohlo být něco jiného. Nevěřím tomu, že by někdo měl k reprezentaci takový vztah, že by se na něco vymlouval. A pokud by to tak bylo, tak si myslím, že takový hráč by nám byl stejně k ničemu."

Aleš Procházka, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme