Policisté budou učit chodce správně přecházet

Zebra se za vás nerozhlédne - tak se jmenuje další ročník celostání policejní akce. Preventisté budou dnes u vybraných přechodů učit děti i dospělé, jak správně přecházet vozovku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přechod pro chodce (ilustrační foto)

Přechod pro chodce (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka PhotoRack

Budou i v Pardubicích

„Někdy se stane, že se dostanu doprostřed silnice a v protisměru auto. Má stát, ale nestojí.“ Taková je asi nejčastější situace, ke ketré dochází na víceproudých silnicích.

To, že přechody pro chodce stále nejsou stoprocentní jistotou bezpečného přecházení vozovky pro chodce, potvrzuje i policista Radek Sablík:

Přehrát

00:00 / 00:00

Zebra se za vás nerozhlédne - příspěvek Drahomíry Bačkorové

„Řidiči mají jet před přechodem takovou rychlostí, aby mohli v dostatečné vzdálenosti před přechodem zastavit. Právě to někteří z nich nedodržují.“

„Chodci nejčastěji vstupují do přechodu bez toho, aby se zastavili a rozhlédli. Vstupují náhle,“ vidí nedostatky i na druhé straně policista.

A právě kombinace těchto dvou situací může mít tragické následky.

Policisté proto budou dnes hlavně dětem vysvětlovat, že musí počkat, až auto opravdu zastaví a teprve pak mohou přecházet.

Radit budou i dospělým. Ani za nás velké se totiž zebra nerozhlédne a spoléhat na to, že auto má kvalitní brzdy se nemusí vždycky vyplatit.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme