Hokejová reprezentace ladí formu

Delší dobu nehráli, teď se znovu dostávají do vrcholné formy. Hokejisté z KHL trénují s českou reprezentecí a na Švédských hrách si u trenéra Růžičky chtějí vybojovat nominaci na světový šampionát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rolinek

Tomáš Rolinek | Foto: ČRo

V pražských Letňanech pokračuje příprava české hokejové reprezentace. Do ní už se zapojili také hráči, kteří se objevili ve finále extraligy. Nechybí ale pochopitelně ani hokejisté z Kontinentální hokejové ligy - například obránce Miroslav Blaťák z Ufy a útočník Magnitogorsku Tomáš Rolinek.

Právě oni zažívají opačné pocity, než finalisté extraligy. Sezona pro ně dávno skončila. Kvůli reprezentaci si jí prodloužili. Jaké to je naskočit znovu do přípravy a rvát se o mistrovství světa?

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejová reprezentace ladí formu

„Když budu mluvit za sebe, tak samozřejmě těžké, protože já jsem před tím nestál 14 dní po sezóně na ledě, takže se do toho dostávám. Teď budou Švédské hry, tak bude i zápasová praxe. Pak bude zápežel, jak ten tým kouč Růžička poskládá,“ vzal si první slovo Tomáš Rolinek.

„Já jsem si odpočinul co se týká hlavy, psychicky jsem na tompo sezóně dobře. Fyzicky z toho strach nemám, tam bych se do toho měl zase dostat,“ věří Rolinek.

Párkrát se asi opiju

Přeci jen v hlavě se už ale, přestože čekají ještě Švédské hry a mistrovství světa, objevují myšlenky na konec sezony a také na oslavy, které si hokejisté neodpustí.

„Prostě skončí sezóna a manželka už je na to připravená, ža nějaké kamarády budu muset pozvat, protože ten čas přes sezónu prostě není. Takmanželka ví, že sepo sezóně párkrát asi opiju, i když bych to neměl říkat,“ avizoval možný sled událostí po světovém šampionátu Tomáš Rolinek.


„My se teď soustředíme na trénink. Je to zatím jenom příprava. Snažím se trénovat, abych byl připraven na ty turnaje a na mistrovství světa,“ nehledí tak daleko jako Rolinek Miroslav Blaťák.

Na jednom hráči nezáleží

Je ale jasné, že jde do tuhého. Tedy v případě boje o konečnou nominaci pro mistrovství světa. V kabině to prý ovšem znát není.


„Atmosféra je dobrá, taková jaká má být. Je tam parta, je tam sranda. To je myslím základk úspěchu,“ říká Miroslav Blaťák, který by měl být jedním z hráčů, kteří by českou defenzívu měli dirigovat.

„Já tu odpovědnost necítím. Je to týmová hra a nezáleží na jednom hráči. Hraje se po pětkách a celá ta pětkana tompracuje, takže by nemělo záležet na jednom hráči,“ uzavírá Blaťák.

Ještě zítra česká hokejová reprezentace absolvuje v Letňanech dvoufázový trénink. Ve čtvrtek pak zamíří do Stockholmu na Švédské hry.

Pavel Petr, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme