V hořovické nemocnici našli čerstvě narozeného chlapečka

V suterénu nemocnice v Hořovicích na Berounsku našli dnes ráno čerstvě narozeného chlapečka. Dítě objevila uklízečka zabalené v dece a dané do batohu. Chlapeček byl podle vedení nemocnice v dobrém zdravotním stavu a zdravotníci ho pojmenovali Jaroslav Úterek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

spící novorozeně

spící novorozeně | Foto: Pavla Kopřivová

Podle primáře novorozeneckého oddělení hořovické nemocnice Františka Zahálky je dítě v tuto chvíli v inkubátoru.

„Děťátko jsme samozřejmě začali vyšetřovat, co se týká infekce, co se týká eventuelních orgánových změn a poškození. Nic výrazného jsme nenašli, i když samozřejmě některé drobnosti tam jsou. Jako je například nastupující žloutenka. Proto jsme děťátko okamžitě podrobili léčbě fototerapií. Preventivně dostalo antibiotika a infuzní terapii,“ řekl Zahálka.

Osud čerstvě narozeného chlapečka je ale podle něj zatím nejistý.

Po matce dítěte teď pátrá policie. Ta vyzývá občany o pomoc, pokud si všimli něčeho, co by mohlo mít s případem souvislost. Osobě, která dítě odložila, hrozí až pětileté vězení.

Jana Zemanová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme