Zájem lidí o hypotéky od března opět roste

V březnu se zvýšil zájem lidí o hypotéky. Ve srovnání s únorem si lidé vzali o polovinu víc úvěrů na bydlení ve srovnání s předchozím měsícem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze (vzor tisícikoruny).

Peníze (vzor tisícikoruny). | Foto: Tomáš Adamec

Za celé první čtvrtletí peněžní ústavy poskytly přes 9600 hypoték za 19 miliard korun. To představuje meziroční pokles o osm procent.

Podle náměstka ministra pro místní rozvoj Miroslava Kalouse se tak situace na trhu začíná po velkých propadech v loňském roce stabilizovat.

„Ten pokles o osm procent svědčí o tom, že se situace v oblasti hypoték začíná obracet, že lidé začínají projevovat větší zájem o nabytí bytů do vlastnictví tímto způsobem financování.“

Oživení na trhu potvrzují i údaje z realitních kanceláří. Podle ředitele Hypoteční banky Jana Sadila opět roste ochota lidí se zadlužovat.

„Leden a únor byly slabší měsíce a březen ukázal určité oživení, které pokračuje. Klienti přece jen trošičku zapomínají na svůj strach ze zadlužování. Je to tradiční, že jarní měsíce přejí hypotečnímu trhu,“ řekl Sadil Radiožurnálu.

Tomáš Medek, Renata Mňuková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme