Cestovky chtějí miliony za islandskou sopku

Podnikatelé v cestovním ruchu chtějí pomoc od státu kvůli ztrátám způsobeným sopečným prachem nad Evropou. Sejdou se dnes kvůli tomu s ministrem pro místní rozvoj Rostislavem Vondruškou. Tvrdí, že zastavením leteckého provozu přišli o stovky milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sopka Eyjafjallajökull na Islandu

Sopka Eyjafjallajökull na Islandu | Zdroj: ČTK

Jejich zástupci by měli přijít na ministerstvo s vyčíslením škod, které jim a jejich klientům islandská sopka doposud způsobila. To by mělo být základem jednání o cestách k případné kompenzaci ztrát. K těm by u cestovek například patřilo i vrácení peněz v plné výši za zájezdy, které byly kvůli sopečnému prachu zrušené.

Fakt, že by je vrátit měly, si na základě právního názoru myslí právě také zástupci ministra pro místní rozvoj.

Kvůli škodám po přerušení leteckého provozu nad Evropou chce členským státům unie navrhnout soubor opatření také Evropská komise. Kromě povolení dotací soukromým firmám se uvažuje také o zmírnění jinak platných omezení.

Igor Maňour, Věra Pfeifferová, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme