Sebevražedný atentátník zabil v Pákistánu čtyři policisty

Čtyři policisty zabil a jedenáct dalších lidí zranil sebevražedný útočník v severozápadním Pákistánu. Autem, ve kterém měl naloženo přes 200 kilogramů výbušnin, narazil do policejního vozidla. K útoku došlo na kontrolním stanovišti na okraji Péšávaru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oběti útoku sebevražedných atentátníků v utečeneckém táboře Kača Paka v Pákistánu

Oběti útoku sebevražedných atentátníků v utečeneckém táboře Kača Paka v Pákistánu | Foto: AFP

Sebevražední atentátníci mají za poslední dva roky v Pákistánu na svědomí přes tři tisíce mrtvých. Největší koncentrace násilí je právě na severozápadě Pákistánu u hranice s Afghánistánem.

I zde sebevražední atentátníci útočí na vojenské, policejní, ale i civilní cíle. Včera nedaleko jihoafghánského Kandaháru zahynuli tři lidé poté, co zde sebevražedný atentátník odpálil skrýš s výbušninami. Zraněno bylo 35 lidí.

K útoku se přihlásilo extremistické hnutí Taliban. Jeho mluvčí Kari Júsaf tvrdí, že sebevrah a dva další ozbrojenci zabili 15 lidí a 60 dalších zranili.

Od 12. dubna bylo v Kandaháru zabito nejméně 20 civilistů včetně dětí. Terčem útoků se stali i humanitární pracovníci.

Martina Hanáčková, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme