O zakázku na elektronické náramky pro vězně se uchází pět zájemců

Pět zájemců se uchází o zakázku na elektronické náramky, které by se využívaly k hlídání domácích vězňů. Radiožurnálu to potvrdila ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. Resort dnes otvíral obálky s přihláškami jednotlivých uchazečů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniela Kovářová - ministryně spravedlnosti ČR.

Daniela Kovářová - ministryně spravedlnosti ČR. | Foto: Tomáš Adamec


Mezi zájemci je například Česká pošta nebo Telefónica O2. Podle Kovářové se nejdřív budou posuzovat formální náležitosti přihlášek a posléze nabídky samotné.

Ministryně se zároveň ohradila proti tvrzení televize Nova, že zadání zakázky měla přepracovat advokátní kancelář, ve které působí bývalý ministr spravedlnosti Pavel Němec. Jak dodala, rozhodující při výběru vítěze tendru pro ni bude cena.

„Musím říct, že jsem to byla já, kdo zadávací podmínky změnil oproti tomu, co mi doporučovala expertní skupina, protože jsem je upravila takovým způsobem, aby základním kritériem byla cena. Takže mnohé z podmínek jsem upravovala já, aby naopak zakázka byla transparentní a aby se nám podařilo snížit cenu na naprosté minimum,“ zdůraznila Kovářová.

Celý systém by měl stát do dvou miliard korun. I z tohoto důvodu požádala o kontrolu zakázky premiéra Jana Fischera sociální demokracie. Ministryně spravedlnosti se podrobnější veřejné kontrole zakázky nebrání.

„Nemám nic proti tomu, aby si kdokoliv na tuto zakázku posvítil. Naopak pokud si vezme pan premiér tuto výzvu za svou, tak jakékoliv snahy v tomto smyslu podpořím,“ uvedla Kovářová. „Všechny informace máme na webových stránkách, takže kdokoliv bude mít zájem o jakékoliv informace, tak je samozřejmě poskytneme,“ podotkla.

Systém by měl začít plně fungovat od počátku příštího roku, zkušební provoz by měl být zahájen ještě letos. Podle ministerstva by mohlo být v domácím vězení v prvních dvou letech asi 1500 lidí.

Veronika Malá, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme