Nejbezpečnější silnice jsou v Jihlavě, nejrizikovější v Českých Budějovicích

Nejbezpečnějším městem z hlediska dopravních nehod jsou Jihlava a Tábor. Naopak nejnebezpečnějším jsou České Budějovice a Klatovy. Vyplývá to z ČP indexu nehodovosti, který pro Českou pojišťovnu připravuje Centrum dopravního výzkumu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Existuje gen špatných řidičů? (ilustr. foto)

Existuje gen špatných řidičů? (ilustr. foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Index vyhodnocuje nejen tragické nehody s úmrtím nebo těžkým zraněním, ale i počet obyvatel, nebo další následky a příčiny nehod jako například nedodržování předepsané rychlosti.

Silnice na jihu Čech a Moravy patří k bezpečnějším i z hlediska samotných policejních statistik. Jihlava je nejbezpečnější mezi krajskými městy nejen za loňský rok, ale za poslední tři roky celkově.

Mezi první pěticí okresních měst je nejlépe hodnocený Tábor, druhý Jindřichův Hradec a čtvrtý Pelhřimov. Poslední místo Českých Budějovic je tak zarážející.

Právě Tábor a Pelhřimov zaznamenaly největší skok v řebříčku 59 měst – o 55 a 49 míst vzhůru. Naopak největší propad zaznamenaly Klatovy – z druhého místa na beznadějně poslední.

Petr Jansa, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme