Kolejiště v okolí nádraží v Kolíně prošlo modernizací

Až sto šedesáti kilometrovou rychlostí mohou teď některé dálkové vlaky projíždět přes středočeský Kolín. Předcházela tomu tři roky trvající modernizace kolejiště v okolí tamního nádraží, která právě dnes končí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak

Vlak

Běžné vlakové soupravy mohou teď přes Kolín projíždět sto dvaceti kilometrovou rychlostí, vlaky typu Pendolino pak mají vyhrazenou až zmíněnou sto šedesátku.

Modernizace přes šest kilometrů dlouhého úseku v okolí kolínského vlakového nádraží spočívala například ve výměně kolejí nebo výhybek. Některé důležité výhybky budou v zimě napojené na elektrický ohřev, což by mělo zamezit jejich zamrzání.

Výměnou prošlo i zabezpečovaní zařízení, které je svedeno do takzvaného velína. Odtud se dá z jednoho počítače obsluhovat najedou například dvě stě semaforů.

Investice převyšující jeden a půl miliardy korun stačila také na opravu prvního až třetího nástupiště na vlakovém nádraží. Méně pohyblivý cestující tady jistě ocení především vyšší nástupní hranu, cestující na vozíku zase hlavně schodišťové plošiny.

Igor Maňour, Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme