Soud pustil bývalého tajemníka Brna-střed Novotného z vazby

Bývalý tajemník městské části Brno-střed Radovan Novotný obviněný z korupce dnes opustil vazbu. Státní zástupce totiž vzal zpět stížnost na rozhodnutí o jeho propuštění na kauci. Druhý obviněný, bývalý starosta Žabovřesk Aleš Kvapil, zůstává ve vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Novotný opouští věznici

Radovan Novotný opouští věznici | Zdroj: ČTK

Oběma brněnským politikům hrozí až 12 let vezení. Policie je viní z přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby.

O propuštění dvojice na kauci rozhodl v uplynulých dnech Okresní soud Brno-venkov. Kvapil složil čtyři a Novotný dva miliony korun.

Věznici v Bohunicích měli opustit už minulý pátek. Krátce předtím ale podal státní zástupce na verdikt soudu stížnost. Tvrdil, že soud se dostatečně nezabýval původem peněz učených na kauci.

O propuštění Novotného dnes v neveřejném jednání rozhodoval krajský soud. Vhledem k tomu, že žalobce vzal svou stížnost zpět, dal souhlas s propuštěním Novotného z vazby. Teď je stíhán na svobodě.

Zda opustí vazbu i bývalý starosta Žabovřesk Kvapil, se rozhodne v pátek. V neveřejném řízení o tom bude jednat Krajský soud Brno.

Oba muži podle neoficiálních informací požadovali čtyřmilionový úplatek za to, že získají soukromé firmě povolení pro stavební projekt multifunkčního centra v Žabovřeskách. Kvapil i Novotný patřili k vlivným členům brněnské ODS, strana už je vyloučila.

Martin Hromádka, Gabriela Grmolcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme