Přijdou po nepovedené sezóně změny ve fotbalové Slavii?

Už jen z povinnosti dohrají sezonu fotbalisté pražské Slavie. Poté, co vypadli v semifinále domácího Ondrášovka Cupu, vědí, že si evropské poháry v příští sezoně nezahrají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ligový tým Slavie

ligový tým Slavie | Foto: SK Slavia Praha

Skoro dvě desítky let nepřetržitě sbírali fotbalisté Slavie body do koeficientu v evropských pohárech, ale ke slavným výhrám nad AS Řím nebo třeba Ajaxem Amsterdam teď minimálně rok žádnou další nepřidají.

Pracovní povinnosti sešívaných se totiž v příští sezoně omezí pouze na domácí trávníky, a dá se očekávat, že je budou vykonávat z velké části noví lidé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přijdou po nepovedené sezóně změny ve fotbalové Slavii?

Velké změny se Edenu potažmo Strahovu nevyhýbaly ani v dobách mnohem slavnějších, takže je jasné, že nastanou i teď po vůbec nejhorší slávistické sezoně od rozdělení republiky. A je pravděpodobné, že tentokrát nepůjde pouze o hráče a realizační tým. I když fotbalisté to mají tak nějak nejjistější.

Spousta hráčů musí odejít

„Bez uvedení konkrétního, je tady spousta hráčů,kteří nemají kvality na Slávii, čili by měli odejít. Ať se na mě nikdo nezlobí. A druhá věc je, že musí přijít nějaký útočník. Na tomhle postu je potřeba někoho přivést, protože ze současného kádru, nevím,“ naznačuje prozatímní kouč sešívaných František Cipro.

Kdyby záleželo jen na něm, ponechal by si pouze zhruba 15 hráčů, a s ostatními se rozloučil, což při předpokládaném vyprázdnění marodky znamená, že se zbaví zhruba deseti fotbalistů. Jenže jedna věc je ta, kde a za kolik sehnat náhradu, a druhá, že Františku Ciprovi po sezoně vyprší trenérský úvazek.

„Do těhle otázek bych se vůbec nepuštěl. Já když jsem nastoupil, tak jsem říkal, že takovéhle věci budeme řešit až po sezóně a ta ještě neskončila,“ nechce zatím předbíhat dalšímu dění František Cipro.

Kdo nahradí Cipra


I když je nanejvýš pravděpodobné, že už z lavičky sešívané v nové sezoně nepovede. Atmosféru v týmu sice uvolnil, takže se některým bývalým oporám opět začalo dařit, ale hlavní úkol nesplnil.

Přestože úspěchu v domácím poháru obětoval vystoupení v lize. Jenže je otázkou, kdo nakonec do Edenu na pozici trenéra přijde. Karlu Jarolímovi, o jehož návratu se teď hodně mluví, by po neslavném třičtvrtěročníku určitě slušel mnohem delší odpočinek.

A pokud by měl nastoupit do klubového managementu, ať už jako sportovní ředitel nebo šéftrenér, může to zase vadit některému ambicióznějšímu kouči, který by chtěl mít během práce ve Slavii přece jen volnější ruce.

Výpomoc prodejem - nesmysl

Tedy pokud na angažování takového trenéra vůbec sešívaní mají. Poslední přestupová politika a také neoficiální informace z klubu spíše potvrzují opak, a že by si teď vedení tak jako v minulosti výrazně vypomohlo prodejem hráčů asi nehrozí.

Zdraví fotbalisté typu a ceny Tomáše Necida nebo Marka Suchého momentálně v kádru nejsou, a i kdyby se dal rychle do pořádku Adam Hloušek, byl by to zřejmě hodně nevýhodný obchod.

I když je možné, že pár takových drobnějších budou nuceni slávisté v době ekonomických potíží uzavřít. A také budou muset některé borce do Edenu přivést. Ale na co je nalákat?

„Slavia vždy byla a bude dobrý tým. V příští sezóně se bude určitě pokoušet o vyšší příčky, aby v té následující sezóně měla pohárovou účast. Určitě by bylo lepší hrát pohárovou soutěž, abychom byli v očích ostatních v lepším světle, ale tu pověst si získáme v následujícím ročníku,“ naznačuje záložník Peter Grajciar, že by to i v době nepohárové nemuselo být s motivací hrát za Slávii zase až tak špatné.

Ale to už bude otázka pro nový realizační tým a dost možná i obměněné vedení, které z blamáže odstartované vyhazovem kapitána z plakátu Ericha Brabce a zakončené úsměvnou taškařicí s názvem "Jak se dá také odvolávat trenér", zřejmě také vyvodí osobní odpovědnost.

Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme