Pražský majáles možná bude mít svou královnu

Pražská Stromovka dnes ožije studentskými slavnostmi majáles. Koncerty, jarmark studentských organizací a další doprovodný program letos podle pořadatelů přiláká rekordní množství mladých lidí. Areál se otevírá ve 13 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Studentský majáles - průvod

Studentský majáles - průvod | Foto: Filip Víšek

Program, během kterého vystoupí například skupiny Kryštof, Monkey Business nebo Mig 21, potrvá až do půlnoci. Proběhne i tradiční volba krále majálesu, říká za organizátory Martin Benda z Karlovy univerzity.

„Máme čtyři kandidáty, z toho dvě dívky. Volby vyvrcholí v osm hodin korunovací vítěze, korunu předá některý z rektorů pražských vysokých škol.“

„Celý den bude probíhat - jako už loni - jarmark studentských organizací. Navíc jsme připravili i jarmark národů, to znamená prezentace národních kultur v podání studentů programu Erasmus,“ doplnil Benda.

Přímo pod parkem Stromovka probíhá stavba tunelu Blanka. Organizátoři majálesu proto nechali areál prověřit odborníky z Metrostavu.

Marika Táborská, Markéta Žižková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme