Až 300 lidí vystudovalo práva v Plzni díky kurzu celoživotního vzdělávání

Devět bakalářů z plzeňské Právnické fakulty může přijít o své tituly. Návrh na jejich odebrání dnes poslalo vedení fakulty rektorovi Západočeské univerzity. Stejný počet navrhla speciální komise univerzity. U těchto bývalých studentů chyběla mimo jiné bakalářská práce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni | Foto: Tomáš Adamec

Největším problémem plzeňské právnické fakulty byl kurz celoživotního vzdělávání. Za nestandardních podmínek díky němu vystudovalo práva 250 až 300 lidí.

Dvouletý kurz jim byl uznán jako plnohodnotné studium a bez dalších zkoušek mohli přejít rovnou ke státnicím v bakalářském oboru veřejná správa.

Podle proděkana Pera Bezoušky ale fakulta tyto lidi stíhat nebude. „My jsme tam identifikovali několik problémů, které ale nemůžeme klást za vinu účastníkům kurzu, protože fakulta jim řekla, že takhle je to správné, a nebylo na nich, aby kontrolovali, jestli to probíhá standardně, nebo ne,“ uvedl Bezouška.

Jana Kosová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme