Hala by nebyla jen pro Sáblíkovou, ubezpečuje Novák

Nejeden skepticky založený tělovýchovný misionář se vás určitě pokusí přesvědčit, že dnešní mladá generace hledá svoje idoly někde úplně jinde než mezi slavnými sportovci. Jsou ovšem výjimky potvrzující pravidlo, jednou takovou se před pár týdny stala trojnásobná olympijská medailistka z Vancouveru, Martina Sáblíková.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér trojnásobné medailistky z Kanady - Petr Novák.

Trenér trojnásobné medailistky z Kanady - Petr Novák. | Foto: Tomáš Adamec

Pomohla nám objevit sport, o kterém jsme toho ještě nedávno věděli pohříchu velmi málo. Těch, kteří jí procítěně tleskali za její skvělé výkony na olympijském jevišti, bylo nespočet. A nejeden mladý sportovec zatoužil vydat se ve stopách toho času nejobdivovanější české sportovkyně.

,,Jsou to stovky zájemců. Byl jsem se podívat v Chrudimi na trénink na kolečkových bruslích a uvědomil jsem si, že přesně tak začínala Martina a můj tým," potvrzuje trenér Petr Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hala by nebyla jen pro Sáblíkovou, ubezpečuje trenér Petr Novák

Z jeho slov jasně vyplývá, že kolečkové brusle jsou pro něho sportovní rekvizitou, na kterou se dívá se sympatiemi a s velkými nadějemi.

,,Kolečkové bruslení je podobné rychlobruslení na dlouhé dráze, dá se při něm trénovat styl, postavení i koordinace pohybů. Pokud by některý z kolečkových bruslařů měl zájem se s námi setkat někde na tréninku, ať mě kontaktuje a můžeme se sejít na naší drýze v Novém Městě. Protože nejlepší je to vidět na vlastní oči," nabízí Novák.

Hala pro pár lidí?

Trenér Martiny Sáblíkové by pro změnu rád viděl na vlastní oči nově vybudovanou halu, ve které by našli útočiště ti nejlepší čeští rychlobruslaři. Teď se ale i ten nejzapálenější obdivovatel české hrdinky zimních her ve Vancouveru možná rozpačitě podrbe na zátylku: Není to luxus - pouštět se do stavby sportoviště, v jehož útrobách se může prohánět pár lidí?

,,Určitě ne. Ta hala by tu právě měla být i pro veřejnost, krom toho by měla sloužit až sedmi sportům. Byla by to multifunkční hala nejen pro rychlobruslení, ale krasobruslení, curling, pro postižené sledge hokej a závody na 400 metrů, kdy oni vymění kolečka za brusličky a odráží se hůlkami."

,,Navíc na jaře se rozpustí led a beton pod ním by měl být uzpůsoben pro kolečkové brusle," ubezpečuje trenér Petr Novák a jeho argumenty a plány jsou v každém případě vizitkou toho, že mu jde o víc než o postavení sportovního pomníku s nejistou budoucností.

Aleš Procházka, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme