Český pavilon patří na EXPO v Šanghaji k šesti nejoblíbenějším

Světovou výstavu EXPO 2010 zhlédly stovky tisíc lidí. Nejvíce zájemců podle předpokladu zamířilo do domácího čínského pavilonu. 50 tisíc vstupenek určených na den, rozebrali návštěvníci během několika minut. Rekordy ale láme i česká expozice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

EXPO 2010. Šanghaj

EXPO 2010. Šanghaj | Foto: Robert Mikoláš

Pracovníky pavilonu ještě před samotným začátkem EXPa překvapila dlouhá před českým pavilonem. A tak nelenili a lidem umožnili vstup v předstihu. Pavilon se tak prý otevřel jako vůbec první v rozsáhlém areálu.

„Návštěvnost máme nad očekávání, je to opravdu úžasné. Českým pavilonem nakonec prošlo 36 tisíc návštěvníků, a s tím jsme absolutně nepočítali. Naše odhady totiž byly mezi 25 až 28 tisíci denně. Obrovský zájem je o průlet nad Českou republikou, o krásné objekty Jakuba Nepraše a o výstavu Zdenka Sklenáře,“ uvedla ředitelka našeho pavilonu Miloslava Kumbárová.

Přehrát

00:00 / 00:00

EXPO-český oblíbený český pavilon.mp3

Světová výstava Expo 2010 na výstavní ploše pěti čtverečních kilometrů láme všechny rekordy. Účastní se ho například nejvíce účastníku za 159 let historie této akce, a sice 189 zemí.

Také výstavní plocha je mnohem větší, než byla v předchozích ročnících. Podle odhadů by ji za půl roku trvání mělo navštívit asi 70 milionů lidí.

Robert Mikoláš, Lenka Rafaelová, Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme