Hokejisté zdolali Rusko, na Švédských hrách skončí druzí

Čeští hokejisté porazili v posledním utkání na Švédských hokejových hrách Rusko 4:2 a v konečné tabulce turnaje skončí druzí. V sérii Euro hockey Tour měl národní tým už před zápasem jisté konečné třetí místo. Celý turnaj stejně jako sérii vyhrají bez ohledu na výsledek svého posledního zápasu hokejisté Finska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Euro Hockey Tour

Euro Hockey Tour | Foto: European Hockey.Net

Česká republika - Rusko 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Ústřední postavou úvodních minut byl čtyřicetiletý Sergej Fjodorov. Nejprve hákoval, byl vyloučen, ale po návratu z trestné lavice ujel českým obráncům a prostřelil Pavelce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Pavel Petr viděl utkání Česko - Rusko přímo ve Stockholmu

Další gól soupeře ale výborně bruslící český tým nedopustil, naopak v závěru třetiny mohl snížit, ale Voráček v úniku neuspěl.

Vyrovnat se podařilo až ve druhé části Novotnému, který dostal puk u levého kruhu a nadvakrát ho protlačil do sítě. Aktivní přístup k hráčům a rychlý pohyb dělal soupeři nemalé problémy, Rachůnek pálil do boční sítě, Klepiš s Markem těsně netrefili.

Z obrovského tlaku ve druhé třetině, kdy exceloval brankář Chudobin, nakonec Češi vytěžili vedení. Bombu Kvapila ruský gólman vyrazil, dorážku Koukala už ale ne.

Třetí třetina začala tlakem Rusů, ale kvalitní pohyb českých hráčů vyústil v branku na druhé straně. Na rozdíl dvou gólů zvýšil šikovnou tečí Vampola. Jenže vzápětí zapadla za záda Pavelce střela od modré, kterou český brankář přes clonící hráče neviděl.

V posledních minutách Rusové zkusili hrát bez brankáře, ale jen vyprovokovali šarvátku a do prázdné branky dostali gól od Romana Červenky.

Branky a nahrávky: 22. Novotný (Kašpar), 38. Koukal (Kvapil, Mojžíš), 57. Vampola (M. Růžička, Mojžíš), 60. Červenka (Rolinek) - 3. S. Fjodorov (Rjasenskij), 58. Kuljaš (Bělov, Gorovikov). Rozhodčí: Sjöberg, Lärking - Käck, Winge (všichni Švéd.). Vyloučení: 5:6, navíc Afinogenov (Rus.) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4000.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme