Baník přivítá Spartu, možná naposledy na Bazalech

Fotbalisté Baníku si v klíčovém utkání o titul zahrají od půl sedmé se Spartou. Ještě před tím budou ostravští fanoušci demonstrovat proti zamýšlenému stěhování do Vítkovic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Bazaly

Fotbalový stadion Bazaly | Foto: stadiony.net

Fotbalový stadion na Bazalech dosluhuje a je dost možné, že na něm dnes uvidí fanoušci Spartu úplně naposledy.

,,Musíme si být vědomi, že to je možná úplně naposledy," připouští ostravský útočník Adam Varadi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Možná poslední duel Baník - Sparta na Bazalech

Nový stadion se sice ještě nestaví, ale ten současný v tuto chvíli nesplňuje podmínky odsouhlasené pro další ročník Gambrinus ligy. A je otázkou, jestli se do něj vedení klubu vyplatí na přechodné období investovat.

,,Naši fanoušci dobře vědí, že Bazaly už svůj účel splnily a těžko je modernizovat tak, aby jsme splnili všechny podmínky do roku 2012. S výhledem nového stadionu jsou ochotni jít ke komprimisu dočasného stěhování, nebo jiného náhradního řešení," říká ředitel ostravského klubu Tomáš Trucha.

I když jedna ze dvou variant, že by se klub na čas přestěhoval do Vítkovic, se skalním fanouškům vůbec nezamlouvá. "Stadion s atletickým oválem je pro fotbalová utkání Baníku nedůstojný", píšou na webu chachaři.cz, takže budou proti tomu dnes odpoledne na Masarykově náměstí v Ostravě demonstrovat, ještě před tím než začne duel se Spartou, který už může hodně napovědět v boji o mistrovský titul.

Řepka: Remíza nic neřeší

,,Může naznačit hodně nebo nic. To se bude odvýjet od výsledků dalších týmů," myslí si sparťanský obránce Erich Brabec.

Pokud jde o výsledky ostatních týmů v 27-té kole, Teplice se po výhře nad Kladnem přiblížily vedoucímu tandemu na jedniný bod, a Jablonec může, pokud zvítězí na Strahově nad střížkovskými Bohemians Praha, Spartu a Ostravu bodově na chvíli dostihnout. Takže je jasné, že by konkurenti v boji o titul remízu ve večerním duelu uvítali.

,,Možná budeme ,plichtit' ale to nám ani Baníku nic neřeší. Máme totiž za zády Teplice a Jablonec," nelíbí se remíza kapitánu letenských Tomáši Řepkovi.

Takže je to pro Ostravu i Spartu nezáviděníhodná pozice, musí hrát kvůli dotírajícím Teplicím a Jablonci na výhru, ale kvůli vzájemnému zápasu se hlavně snažit se svým večerním soupeřem neprohrát.

Jan Kaliba, Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme