Stovky fotbalových fanoušků zatkli policisté v Ostravě

Stovky fotbalových fanoušků zatkli policisté v Ostravě. Několik set těžkooděnců, pořádkových i dopravních policistů, psovodů a také strážníků na koních se snažilo zarazit bitku baníkovských a sparťanských příznivců. Ke slovu přišli poté, co neuspěl policejní antikonfliktní tým a fanoušci zaútočili dýmovnicemi a kameny i na policisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zadržení fanoušci Sparty před zápasem v Ostravě.

Zadržení fanoušci Sparty před zápasem v Ostravě. | Zdroj: ČTK

Zatímco pražský a ostravský tým měřily své síly na trávníku, o kilometr dál na sebe jejich fanoušci útočili dýmovnicemi a kameny. Nakonec se pustili i do policistů.

Všech 300 sparťanský fanoušků, kteří mířili na Bazaly, tak zápas nakonec vůbec nevidělo. Někteří skončili v policejních celách, jiné policisté poslali rovnou zpět na nádraží. Diváci v hledišti neměli o ničem ani tušení.

Zatím není jisté, kolik Sparťanů zůstane v celách a jestli padnou obvinění. U většiny zadržených chtějí policisté zjistit jejich totožnost a poté je konfrontovat s natočenými záběry.

Náklady na bezpečnostní opatření zřejmě půjdou do milionů. Policisté budou v Ostravě v pohotovosti minimálně do půlnoci.

Ivana Šuláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme