Základní škola v Kuřimi umožnila politickou agitaci mezi žáky

Jako porušení zákona hodnotí městská rada v Kuřimi údajnou agitaci místní organizace ČSSD na základní škole Tyršova. Ředitele školy, který propagaci strany umožnil, čeká trest, na tři měsíce se mu sníží osobní ohodnocení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve škole (ilustrační foto)

Ve škole (ilustrační foto) | Foto: European Commission Audiovisual service

S předsedou kuřimských sociálních demokratů Jiřím Koláčkem pak bude možná zahájeno přestupkové řízení, řekl kuřimský radní Drago Sukalovský.

„Rada města vyzvala všechny ředitele školských zařízení v Kuřimi, aby dbali na dodržování školského zákona, zvláště paragrafu 32, který zakazuje činnost politických stran a jejich propagaci. Podává také podnět k zahájení přestupkového řízení vůči panu Koláčkovi,“ uvedl Sukalovský.

Ředitel školy Tyršova Stanislav Plchot se brání tím, že o agitaci pro politickou stranu předem nevěděl. Pochybení ale neodmítá.

Předseda kuřimské ČSSD Jiří Koláček zase uvádí, že pouze zval žáky na fotbalové odpoledne. Chybu přiznává v případě vylepeného plakátu, který visel na vstupních dveřích školy.

Igor Maňour, Gabriela Grmolcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme