Sčítání lidu v roce 2011 zajistí firma Hewlett Packard

Český statistický úřad (ČSÚ) může konečně naplno rozjet přípravy na sčítání lidu, domů a bytů v roce 2011. Dnes podepsal smlouvu se společností Hewlett Packard, která zvítězila v tendru na generálního dodavatele informačních technologií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český statistický úřad

Český statistický úřad | Foto: Tomáš Adamec

Soutěž po stížnostech neúspěšného uchazeče firmy Unicorn začal prověřovat antimonopolní úřad. Ten před dvěma týdny rozhodl, že bylo vše v pořádku. I tak došlo ke čtyřměsíčnímu zpoždění.

Přehrát

00:00 / 00:00

O chystaném sčítání lidu hovořil ve Stalo se dnes Radiožurnálu místopředseda ČSÚ Stanislav Drápal

Jak ale Radiožurnálu řekl místopředseda úřadu Stanislav Drápal, termín sčítání není nijak ohrožen.

“Sčítání lidu v České republice se uskuteční v březnu příštího roku. Rozhodným okamžikem, ke kterému se vyplní údaje do formulářů, bude půlnoc z 25. na 26. března 2011,“ upřesnil Drápal.

I firma Hewlett Packard se zaručila, že všechny potřebné aplikace a služby stihne zajistit v původním rozsahu. Na zakázce společnost vydělá 462 milionů korun bez DPH.

Celkový rozpočet sčítání je podle Drápala asi dvě a půl miliardy korun. „Je to srovnatelná částka s tím, kolik stálo sčítání lidu v roce 2001. Pokud to vezmeme na obyvatele, tak je to asi 250 korun, což je spíše pod průměrem jiných zemí Evropské unie,“ dodal místopředseda ČSÚ.

Igor Maňour, Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme