Fotbalový Baník Ostrava zůstává na Bazalech

Fotbalisté ostravského Baníku dnes mohou prohrát na hřišti Kladna, nezískají kvůli tomu titul v Gambrinus lize a skalní fanoušci slezského klubu budou přesto spokojeni. I to je klidně možné, vzhledem k čerstvým událostem na Bazalech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Bazaly

Fotbalový stadion Bazaly | Foto: stadiony.net

Stěhování do Vítkovic, na stadion s atletickým oválem, už se skalní fanoušci Baníku obávat nemusejí. Klub zůstane ve slezské části Ostravy, a než vyroste nová aréna, pravděpodobně ve Svinově, mohou provolávat slávu současnému působišti.

Po hlasitých protestech totiž dostávají slovo majitele klubu Tomáše Petery, který dá deset milionů korun na vybudování vyhřívaného trávníku na Bazalech. Takže by tam fotbalisté mohli hrát i v příští sezoně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový Baník Ostrava zůstává na Bazalech

V souvislosti s rozhodnutím vlastníka může vypadat úsměvně další informace z ostravského Baníku, a sice, že hráči odjeli k důležitému duelu 28. kola do Kladna vlakem.

„Je to proto, že je to samozřejmě náročný týden, kdy se hrálo neděle, středa a sobota. Je to pro všechny velice obtížné a pro nás baníkovce obzvlášť, protože máme ty trasy asi nejdelší vzhledem k tomu vylosování. Takže je to kus cesty a tak jsem se tak rozhodl, abychom ušetřili síly alespoň síly k tomu zápasu tam,“ řekl kouč Ostravy Miroslav Koubek.

Ušetřit chtějí baníkovci síly, nikoli peníze. Ve hře byl totiž údajně i let. Není divu, ostravští hráči bojují o titul po šesti letech. Ale i kdyby dnes v Kladně prohráli, a mistrem se kvůli tomu třeba nestali, možná by se na ně fanoušci po té radostné novině o setrvání na Bazalech ani tolik nehněvali.

A propos, co tomu asi říkají příznivci klokanů z vršovického Ďolíčku, kteří jen pár desítek hodin před tím obdrželi oficiální potvrzenku o svém stěhování do Edenu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme