Policie vyslýchá muže, který napadl Bohuslava Sobotku

Policie vyslýchá muže, který na mítinku ČSSD napadl místopředsedu Bohuslava Sobotku. Osmačtyřicetiletý útočník strávil noc v cele, policie u něj po incidentu zjistila 1,88 promile alkoholu. Hrozí mu až pět let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Bohuslav Sobotka (ČSSD) | Foto: Tomáš Adamec

ČSSD přerušila po útoku na svého místopředsedu kampaň na jihu Moravy. Obnoví je možná zítra. Původně chtěla program zrušit do konce týdne. Na dnešní poledne svolává volební lídry, aby se dohodli na dalším postupu.

Na mítinku v Brně Sobotkovi muž z davu uštědřil ránu pěstí. S poraněním hlavy byl hospitalizován ve fakultní nemocnici v Bohunicích. Podle dostupných informací ho dnes pravděpodobně propustí do domácího ošetřování.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bohumír Štědroň přednáší o komerčním a politickém marketingu

Ministr vnitra Martin Pecina oznámil, že případ bude řešen ve zkráceném řízení. „To znamená, že můžeme očekávat potrestání tohoto člověka velmi rychle. Státní zástupce usoudil, že by pravděpodobně mohlo docházet k pokračování trestné činnosti,“ řekl ministr. Podle České televize by útočník mohl jít k soudu už tuto sobotu.

Útok odsoudila většina politických stran. Podle Bohumíra Štědroně, který přednáší o komerčním a politickém marketingu, nejde v evropském kontextu o novou událost.

„Například předseda německých sociálních demokratů Willi Brandt měl ve své době podobnou zkušenost,“ připomněl Štědroň. Podle něj jde o výsledek negativních kampaní a vypjaté atmosféry.

„Politici dobře vědí, že negativní kampaň je třikrát efektivnější než kampaň pozitivní. Je třeba přijmout zákon o zákazu negativní reklamy, takový, jaký mají jiné kultivované země,“ tvrdí Štědroň.

Igor Maňour, Jana Zemanová, Tomáš Pavlíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme