Polsko čeká zcela ojedinělá předvolební kampaň

Polsko se dozví jména kandidátů pro předčasné prezidentské volby. Kdo se chce ucházet o nejvyšší post v zemi, musí do půlnoci odevzdat přes sto tisíc podpisů oprávněných voličů. Už teď je ale jasné, že předvolební kampaň bude zcela výjimečná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Varšava - historické náměstí

Varšava - historické náměstí | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Nejsilnější kandidáti pro předčasné prezidentské volby už potřebný počet hlasů nasbírali. Kampaň tak může začít.

Nedávná letecká katastrofa ale zcela změnila polskou politickou scénu a ovlivní také atmosféru během kampaně. Vládní Občanská platforma například oznámila, že nebude používat billboardy. Vynechá také televizní debaty.

Přehrát

00:00 / 00:00

předvolební prezidentská kandidátka.mp3

Kandidát opozice, bratr zesnulého prezidenta, Jaroslaw Kaczynski zatím ještě od tragédie veřejně nevystoupil. Poprvé chce svůj program představit až za dva týdny. Podle komentátorů ho chrání dvě nepsané imunity. I přesto, že se zapojil do bitvy o prezidentský úřad.

Političtí oponenti zatím respektují smutek Jaroslawa Kaczynského po ztrátě bratra, i to, že se stará o velmi nemocnou matku.

Petr Vavrouška, Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme