Volejbalisté Kladna vyhráli extraligový titul

Volejbalista Kladna zvítězili v šestém finálovém utkání Kooperativa extraligy nad Libercem 3:0 na sety, celkově vyhráli sérii 4:2 a slaví po pěti letech znovu triumf v nejvyšší domácí soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Kladna pózují s trofejí pro mistry extraligy.

Volejbalisté Kladna pózují s trofejí pro mistry extraligy. | Zdroj: ČTK

Kladno - Liberec 3:0 (25, 11, 20)

Volejbalisté Kladna si napodruhé titul mezi prsty uniknout nenechali. Úvod šestého finálového utkání tomu ale příliš nenasvědčoval. Liberec si postupně v prvním setu vypracoval mírný náskok, který držel až do koncovky. V té ovšem domácí tým zabral a nakonec po dramatickém závěru vyhrál 27:25.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání pohledem reportéra Radiožurnálu Petra Kadeřábka

Ve druhé dějství už nenechali kladenští nic náhodě. Hosty zcela suverénně přehráli a dovedli set k hladké výhře 25:11. Liberec se ještě v posledním setu pokusil zvrátit osud duelu i celé série, rozjetí svěřenci Jindřicha Licka ovšem už drama nepřipustili, vyhráli sadu v poměru 25:20 a ovládli celý zápas 3:0.

Kladno slaví titul po pěti letech, celkově má potom jako nástupce Odolene Vody ve sbírce už devět triumfů.

Rozhodčí: Labašta, Hudík. Čas: 80 min. Diváci: 1100. Konečný stav série: 4:2.

Konečné pořadí extraligy 2009/10:
1. Kladno, 2. Liberec, 3. Č. Budějovice, 4. Příbram, 5. Ostrava, 6. Zlín, 7. Benátky n. J., 8. Havířov, 9. Ústí n. L., 10. Brno, 11. ČZU Praha (zůstává v soutěži, první ligu vyhrál její B-tým).

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme